domingo, 16 de septiembre de 2012

No pensis ni jutgis, només escolta: Just Listen

Hola! Us porto una nova ressenya, avís és possible que les pròximes ressenyes literàries o del que sigui triguin a arribar perquè ara ja estic en període escolar.
Títol: Just listen
Títol original: Just listen
Significat del títol: Oració del llibre important (i que m'encanta): No pensis, ni jutgis, només escolta.
Autor/a: Sarah Dessen
Altres llibres de l'autor/a: Una canción para ti (traduïts al castellà només aquests dos)
Pàgines: 400
Narració: 1a passat
Format original: llibre
Curiositat:
-La idea del llibre va sorgir quan l'autora va mirar una antiga foto del seu institut i va pensar que les noies que sortien i semblaven tenir-ho tot. Va començar a pensar que ràpid havia pensat això quan era impossible una vida perfecta i va sortir poc a poc la història.

Enllaços d'interès: http://www.maeva.es/colecciones/maeva-young http://sarahdessen.com/
T'agradarà si: busques una novel·la romàntica però no en excessiu, alguna cosa lleugera, dinàmica i entretinguda
Ni ho intentis si: busques alguna cosa sorprenent, trepidant ...
                                Sinopsi
L'Annabel era una noia amb amigues, sociable però tot va canviar durant una nit i ara està sola. Però durant els patis un noi que porta sempre cascos i diu ser completament honest, l'Owen començarà a parlar-li.

                                Opinió
He llegit aquest llibre perquè necessitava alguna cosa distreta i que es llegís ràpid després de la part 3 dels prehistòrics. I m'ha vingut bé per això, per llegir alguna cosa fàcil, i per passar l'estona. Si heu llegit Una canción para ti i us va agradar aquest també ho farà.

L'estil de l'autora en aquest llibre és molt dinàmic, molts diàlegs, molta narració així que no et cansaràs de passar pàgines i pàgines. T'ho pots llegir molt ràpid. Aquest també és un llibre de reflexions, no són del tipus que et canviaran la vida però almenys boniques o interessants hi ha algunes que si. A mi particularment m'encanta la principal, d'on ve el títol:
"No pensis ni jutgis, només escolta".
La música també juga un paper important en aquesta novel·la i això és una cosa que a mi, enamorada de massa gèneres m'agrada descobrir cançons noves. Crec que qualsevol llibre que esmenti una cançó i digui com es diu (odio quan parlen d'una cançó i no et diuen com és) té punts positius. Us deixo Thank you de Led Zeppelin.


Sobre la història en si no és una cosa que pugui dir que sigui ni original, ni increïble ni res per l'estil. És una història d'allò més normaleta amb un misteri exagerat, Per què la protagonista està sola? Quan descobreixes el motiu (almenys jo) no vaig pensar que fos tant. És a dir, ella podria haver fet una altra cosa i la seva "amiga" és una exagerada.
En aquest llibre fan un petit cameig alguns personatges d'una canción para ti, ho considero interessant però tampoc aporta res més.
Spoilers
M'agrada el moment en què l'Annabel es queda sola del tot, quan s'escapa del concert. Crec que és el moment durant el qual he connectant més amb la protagonista. Quan llavors va ella ha explicar-li a ell ja ho he vist tot molt moralista en el pla de anem ha rectificar amb tot, anem a dir-ho a tothom. Però si més no es pot llegir.
Spoilers fora

La portada m'agrada, és a dir, crec que plasma bastant bé la idea del llibre, una noia escoltant música, no se és relaxant ...

Quant als personatges puc assegurar que m'encanta l'Owen amb la seva obsessió musical i la seva honestedat. L'Annabel en molts casos em sembla estúpida, però es pot aguantar com a protagonista. Els altres m'han quedat lluny, secundaris que no han arribat a més.

Resumint una mica, per desconnectar si acabes de llegir alguna cosa densa, no busquis aquí el llibre de la teva vida perquè no ho trobaràs. Però vols reflexions, música i alguna cosa ràpida? Just listen
El millor: parla de música, Owen, ritme ràpid
El pitjor: no té res d'especial, molt normalet

L'he gaudit un: 3/5

Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario