jueves, 16 de agosto de 2012

Imaginació al poder: El petit príncep

Hola! Avui us porto la ressenya d'un llibre curt i molt especial segurament conegut per tots: El petit príncep.
Títol: El petit príncep
Títol original: Le petit prince
Significat del títol: estic per treure aquest apartat quan el significat és obvi, el protagonista és un petit príncep.
Autor/a: Antoine de Saint-Exupéry
Altres llibres de l'autor/a: L'aviador, vol nocturn ...
Pàgines: 79
Narració: 1a persona del aviador
Format original: llibre
Adaptacions: sèrie de dibuixos (suposo que hi ha més)
Curiositat:
· L'autor també és l'il·lustrador del llibre
· S'han trobat recentment dues pàgines noves d'aquest llibre.
Enllaços d'interès:
http://www.elprincipito.com
http://es.wikiquote.org/wiki/El_Principito (més cites)
T'agradarà si: busques alguna cosa original, no et fa res que alguna cosa sigui explicada com a conte infantil, t'agraden les lectures de les que es pugui reflexionar.
Ni ho intentis si: si no t'agrada la fantasia, si t'agraden les coses típiques, odies les il·lustracions en els llibres
                                Sinopsi
Un aviador acaba al desert, allà hi trobarà el petit príncep, que ve d'un altre món i li explicarà el seu viatge.
                               Opinió
Aquest llibre em cridava l'atenció des de fa molt temps l'atenció. Perquè? Perquè encara que al principi només sembli un conte infantil sabia que tenia reflexions. A més havia llegit el gran principi d'aquest llibre sobre la boa menjant-se a l'elefant i em va semblar molt interessant però per algun motiu o altre, sempre havia posposat la lectura del llibre sencer. Ara que per fi ja ho he fet només puc dir que m'ha agradat bastant.

Sobre la història en si, són tot metàfores podríem dir que és una al·legoria i jo no sóc ningú per analitzar tots els simbolismes que pugui tenir aquest llibre. Tot i així he de dir que hi ha trossos simplement genials, quan el petit príncep es troba al rei i aquest li ordena que no badalli, el petit príncep li diu que li ha sortit natural i llavors ell li ordena que badalli o el senyor dels negocis que només comptava estrelles dient que eren seves i les administrava així sent ric.
Trossos hi ha molts bons, i cites també, és un d'aquests llibres que se li pot treure molt suc a cada cosa que diu, jo us deixo algunes cites (més l'enllaç de dalt):

"Quan el misteri és massa impressionant, és impossible desobeir."

"Caminant en línia recta no pot un arribar molt lluny."

"És molt més difícil jutjar-se un mateix que jutjar els altres. Si aconsegueixes jutjar correctament seràs un veritable savi. "

"L'essencial és invisible als ulls."

Se que moltes són típiques però jo les trobo boniques, i no se, la idea que els nens moltes vegades saben en alguns aspectes més que els grans és una cosa que m'ha encantat, aquest llibre és una clara defensa del poder de la imaginació, quelcom que per a mi és sens dubte important. Què seria el món sense històries? I per crear històries no necessitem imaginació?
Spoilers here!
Sobre el final crec que és bonic quan li diu que veurà en les estrelles seu riure i quan es preocupa perquè no li havia posat una corda i podria ser que hagi mort la seva rosa estimada. A més en la terra mort el petit príncep semblant que sigui la mort de la infància de l'aviador però que en les estrelles sempre pugui recordar la infància o la imaginació (des del meu punt de vista, la lliure interpretació és el millor del llibre).
Spoilers not here!

Busques reflexionar amb un llibre curt dinàmic (molt poques pàgines i il·lustracions) que et deixarà un bon gust de boca i que ja és un clàssic "infantil"? Ja saps, el petit príncep t'espera.
El millor: reflexions, dinàmic,
El pitjor: això no és una història impressionant, és un conte bonic (si no t'agrada aquest tipus de lectura no t'agradarà gens)

L'he gaudit un: 4/5
Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario