jueves, 19 de julio de 2012

PdR6: El trauma dels bessons


Avís: En aquesta secció és possible que em tracti de nos (plural majestàtic). També és possible la utilització del sarcasme, exageracions o altres recursos depenent del meu estat d'ànim.

Hola!! El Paranoies de RiKanna d'aquesta setmana (és a dir setmana amb Paranoies setmana sense histories) nos el volem dedicar a un tema d'una mica més d'interès que els anteriors. Ho sabem, el títol no és un que doni moltes pistes i sembla que sigui un de novel·la o de pel·lícula (amb motivació, ganes i imaginació evidentment). Per tant si ho voleu entendre serà millor que continueu llegint.

És important que si vols llegir el següent sigues una persona immunitzada davant els possibles spoilers de les següents histories: Higurashi no naku koro ni, Little Busters!, Angel Beats! , H2O Footprints in the sand i Ayashi no Ceres (ceres, la leyenda celestial).


Comencem, que poden tenir aquestes cinc histories en comú? Evidentment pel títol (no gaire encertat i ja comentat abans) si la vostra capacitat lògica funciona correctament, haureu endevinat que en totes aquestes series d'anime/visuals novels surten uns bessons. I evidentment de nou, és així excepte en Little Busters!, en la qual ens trobem unes germanastres amb la mateixa mare, diferent pare però de la mateixa edat produït, suposadament per l'estrany fenomen de la supergestació.
Però no només és això, en totes algun dels dos bessons és més estimat per la família arribant l'altre a ser ignorat o maltractat. A més en algunes d'aquestes histories també succeïx la suplantació d'identitat d'un bessó per l'altre. Deixeu-me concretar més en cada una de elles.

Shion i Mion
Higurashi no naku koro ni:
Aquí el personatges bessons són la Mion i la Shion Sonozaki. La seva família quan van néixer com creien que els bessons eren un mal auguri van voler decidir que una de les dues seria la successora de la família, la més gran, la qual van marcar a l'esquena un símbol del diable. Tot i així com les dues germanes canviaven llocs l'una amb l'altra van marcar a la més petita, la Mion que esdevindria la cap de família quan fos gran. Fent així que la Shion fos enviada a un internat i marginada per la seva família.
Tot i així les germanes seguiran tenint relació, i la Shion tindrà enveja de sa germana per ser la futura cap de família i per saber on està el noi que estima (la Shion estimava a un noi que va desaparèixer misteriosament).
Acomulant-se aquests sentiments el síndrome de Hinamizawa (si has vist la serie ho entens, sinó, pensa que és l'explicació a tots els misteris de la serie i que encara que t'hagi avisat d'spoilers no tinc ganes d'explicar-te que és) l'infectarà produint que tanqui en una presó subterrània a sa germana per fer-se passar per ella i cometre varis crims contra gent que la molestava en un dels possibles mons de Higurashi. 
Les imatges del vídeo no tenen res a veure amb la serie parlada i són d'altres, la cançó "explica" la seva història.

Little Busters!:
Saigusa Haruka/ Futaki Kanata
Les dues germanes són Saigusa Haruka i Futaki Kanata, aquestes dues són l'excepció del reportatge no són bessones sinó com ja he dit germanastres de mateixa mare i edat. La Haruka va ser la marginada ja que la Kanata resultava ser millor que ella en tots els aspectes. Per aquest motiu va ser maltractada per la seva família cosa que li feia pensar que la seva germana vivia molt bé i li tenia enveja.
Quan va ser més gran, la Haruka va ser enviada a una altra família perquè la cuidés, però no té cap mena de relació amb els pares d'acollida i els intenta evitar.
Com van a la mateixa escola la Haruka intenta fer malifetes i desordres per fer enfadar a sa germana que és la presidenta del comitè dels estudiants.
Finalment se'n adonen que les dues han tingut una vida igual de dura i que no tenen cap motiu per odiar-se entre elles i és reconcilien.

Naoi Ayato
Angel Beats!
Del mateix autor que Little Busters! Ens trobem els bessons d'Angel Beats! En Naoi i el seu germà el qual no coneixem el nom.
El germà d'en Naoi ha heretat les habilitats del seu pare alhora de fer ceràmica, per aquest motiu en Naoi acostumarà a quedar-se sempre jugant sol a casa seva. Però lamentablement el seu germà morirà i això farà que el seu pare l'obligui a fer-se passar pel seu germà i dir-li a tothom que el que ha mort és ell.
El problema és que en Naoi no tindrà habilitats per la ceràmica i que el seu pare emmalaltirà i acabarà morint fent així que el noi és deprimeixi pensant que hauria d'haver mort ell i no el seu germà i el seu pare que servien per alguna cosa.

Hotaru o Hinata?
H2O footprints in the sand
Aquí ens trobem una historia molt semblant a la d'Angel Beats! En aquest cas va morir la germana de la Hotaru i el seu avi que estimava més l'altra la va obligar a que és fes passar per ella.
En la visual novel (segons la wikipedia) l'Otoha una altra heroïna del joc, resultarà ser la germana bessona morta de la Hotaru.Aki i Aya
Ayashi no Ceres.
En aquesta serie el problema dels bessons es troba en que existeix una llegenda estranya per la qual la noia heretarà poders màgics i serà repudiada per la seva família. Mentre que el noi tindrà la reencarnació del fundador de la família que atacarà sense voler-ho per instint a la noia. Per aquest motiu el noi és sacrificarà.
Resumint, us hem portat diferents histories de bessons amb traumes familiars. Suposo que tot el que us podem dir de conclusió temàtica és que aquest tipus de germans són un recurs molt utilitzat en tota mena d'histories. I sobretot, sobretot, sobretot, prengueu nota: Mai us refieu si en un llibre, anime, o qualsevol tipus de format apareixen bessons, el més possible és que hi hagi un engany d'algun tipus.

I això és tot per avui.

Fins aquí el meu (nostre?) avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario