martes, 31 de julio de 2012

Malentesos i amor: Orgull i Prejudici


Hola! Torno aquí amb una ressenya literària tot i els problemes tècnics que potser faran reduir l'activitat normal del blog. Es tracta en aquest cas de Orgull i Prejudici
Títol: Orgull i Prejudici
Títol original: Pride and Prejudice
Significat del títol: tots dos estan molt presents en el llibre
Autor/a: Jane Austen
Pàgines: 441
Narració: 3a passat omniscient
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://www.janeausten.org/
Curiositats: va quedar en una enquesta 2a novel·la més estimada pel Regne Unit perdent contra el senyor dels anells.
Adaptacions: musical, tres películes, teatre.
T'agradarà si:  t'agraden les novel·les romàntiques i més si estan situades en altres époques
Ni ho intentis si: no t'agraden les histories que només són una historia d'amor, necessites més argument perquè una cosa t'agradi.

Sinopsi
L'arribada de dos homes rics a Hertfordshire causarà una gran commoció pels voltants i la família Bennet no seran una excepció. Sobretot per les seves filles encara solteres.

Opinió
Feia molt de temps que volia llegir aquest llibre, la fama de Jane Austen no m'era desconeguda, i el títol (des del meu punt de vista) és molt suggerent, i com em solen agradar les histories romàntiques on hi predomina molt l'orgull li he donat per fi una oportunitat, i crec que el resultat ha estat força bo.

L'estil de l'autora és dinàmic, tampoc esperis llegir-te el llibre de forma rapidísima, però no és fa gaire pesat resultant una lectura amena. És cert que en el meu cas m'han resultat estranyes algunes de les paraules utilitzades (m'he llegit una versió en castellà i llegir continuament coses com "se sentía embarazada" em sonaban estranyes, ja se que significa que tenía vergonya però no podia evitar pensar en l'altre significa) taampoc és un llenguatge complicat, no hi han descripcions de paisatges i potser predominen les psicològiques, però a mi no m'han resultat pesades.

Spoilers aquí
Sobre l'argument haig de dir que certament és bastant típic: una història d'amor amb molts envolics que acaba bé. Però com el final resulta evident des d'un bon principi se li dóna més importància al nus. Almenys jo tenia curiositat de saber com s'acabaria enamorant l'Elisabeth d'en Darcy perquè en un prrincipi no sabia com acabarien junts. A més, en altres punts pot arribar a ser sorprenent, ja que no m'esperava per exemple la fugida de la Lydia i en Wilkham.
Per tant, potser té un final del tot esperat, però el nus es fa interessant i fa que la història tingui interés pel lector.
Spoilers fora

Els personatges des del meu punt de vista són bastant creïbles tot i representar cada uns algun defecte o virtud, tots són molt ben caracteritzats i crec que la parella protagonista: tan en Darcy com l'Elisabeth poden causar simpatia al lector, si més no a mi m'han caigut força bé. Per una altra banda estan el senyor Collins i la senyora Bennet que estic segura que només poden caure malament al lector, us puc assegurar que no els aguantava.
Però al cap i a la fi crec que prefereixo els personatges odiosos que els que no em diuen absolutament res, així que puc dir-vos amb tot això que orgull i prejudici té un gran catàleg de personatges amb personalitat pròpia la gran majoria.

Resumint, si busques una novel·la romàntica llegir a Jane Austen és una bona opció ja que sempre s'ha de donar una oportunitat als clàssics i et trobaràs amb un argument simple, però interessant, uns bons personatges i un estil força àgil.

El millor: personatges ben definits, ritme àgil
El pitjor: força predictible

L'he gaudit un: 4/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario