domingo, 17 de junio de 2012

Història d'amor per emails: Contra el vent del nord


Hola! Aquí amb nova ressenya de: Contra el vent del nord.
Títol:
Contra el vent del nord.
Títol original: Gut gegen Nordwind
Significat del títol: En Leo per l'Emmi és un bon remei contra el vent del nord que no la deixa dormir
Autor/a: Daniel Glattauer
Altres llibres de l'autor/a: Sempre teu
Pàgines: 240
Continuacions: Cada set onades
Narració: E-mails
Format original: llibre
Adaptacions: obra de teatre
Enllaços d'interès: http://www.daniel-glattauer.de/die-bucher/gut-gegen-nordwind/
(pàgina de l'autor, traductor per entendre alguna cosa ...)
T'agradarà si: busques una novel·la d'amor molt fàcil de llegir.
Ni ho intentis si: tens alguna cosa en contra de la forma epistolar en aquest cas emails ...
Sinopsi
L'Emmi vol cancel·lar la subscripció d'una revista però s'equivocarà i el missatge li arribarà a en Leo que li respondrà explicant-li que s'ha equivocat. A partir d'aquí començaran a enviar mails fent que els dos es tornin addictes a rebre missatges de l'altre.

Opinió
Evidentment el primer que sorprèn o atreu (almenys a mi) és la forma en com està narrada aquesta història, no hi ha massa novel·les explicades en forma d'emails. Jo no conec cap a part d'aquestes dues, i com el llibre té fama i crítiques positives em vaig animar a llegir-lo. Aquí els meus resultats.

Que estigui narrat en forma d'emails fa que tingui un ritme molt dinàmic així que te'l pots llegir en pocs dies i la veritat és que no es fa en cap moment avorrit. Hi ha missatges que estan plens d'humor per tant són entretinguts. Encara que també he de dir que el principi des del meu punt de vista té un ritme més dinàmic i que a mesura que passes pàgines perd una mica, sense caure en l'avorriment.
Us deixo aquí un email del principi:
(traducció del llibre en castellà)

"Estimada Emmi Rothner:
Encara que gairebé no ens coneixem de res, li agraeixo el seu cordial i summament original correu col·lectiu. Sàpiga que adoro els correus col·lectius dirigits a una massa que no formo part.
Atte., Leo Leike "

La història en si no és gens original, una simple i pura història d'amor, que com ja he dit té una forma d'explicar-se que si ho és. Tot i així li dono especial mèrit al final per fer que tingui ganes de llegir la segona.

Spoilers aquí!
És totalment obert i et produeixen unes ganes increïbles d'abandonar tot el que tens per fer i dedicar-te a continuar llegint. Encara que tot sigui dit l'autor al principi no pensava fer segona part i llavors el que ara he escrit com a mèrit hagués liderat la llista de finals per matar l'autor.
Spoilers fi!

Quant a personatges acabem coneixent més que bé a l'Emmi i en Leo. Sobre els meus gustos dir que no m'acaba de caure molt bé l'Emmi ja que la veig una mica obsessiva però bé tampoc és que m'encanti en Leo simplement els dos es contraposen de manera interessant.

I això és tot, una novel·la divertida, amb un bon ritme i que pots llegir-te en pocs dies explicada en forma d'emails. Recomanada per a tot aquell que busqui quelcom dinàmic.

El millor: la forma, dinàmica

El pitjor: no gaire impactant, el final si no existís segona part (gràcies a l'autor per caure davant les súpliques dels fans).

L'he gaudit un: 3/5 (suposo que un 4 seria massa però un 3 em sembla poc, si fes meitats seria un 3,5 però així és la vida ...)

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario