sábado, 23 de junio de 2012

Fi dels emails: Cada set onades


Hola! Torno amb ressenya literària, aquest cas: Cada set onades.
Títol:
Cada set onades
Títol original: Alle sieben Wellen
Significat del títol: la setena onada és la que ve amb més força, impredictible, si llegiu el llibre se us explica tot el simbolisme.
Autor/a: Daniel Glattauer
Altres llibres de l'autor/a: Sempre teu
Pàgines: 237
Precedit de: Contra el vent del nord
Narració: epistolar, emails
Format original: llibre
Enllaços d'interès: http://www.daniel-glattauer.de/die-bucher/gut-gegen-nordwind/ (pàgina web de l'autor)
T'agradarà si: et va agradar la primera part, vols saber més dels protagonistes i no et conformes amb el final ...
Ni ho intentis si: vas tenir suficient de Emmi i Leo en el primer
Conté spoilers de la primera part ~ ~

Sinopsi
En Leo ha tornat de Boston, però ha començat una relació amb la Pamela, i l'Emmi segueix casada amb en Bernhard. Però tot i les seves parelles els dos tornen a escriure emails ...

Opinió
Com començar ... És cert que en la ressenya del llibre anterior estava ansiosa per llegir la segona part, de seguida em vaig posar a això i no puc dir que m'hagi avorrit, però si m'ha decebut una mica. En breu els meus motius per a la decepció.

El ritme del llibre segueix sent molt àgil, com en l'anterior els emails faciliten molt la lectura. L'humor continua sent un punt important i per mi m'han semblat graciosos missatges com el que ara us posaré. Primer us posaré en situació, en Leo s'ha anat a Boston i ha deixat un contestador automàtic a l'email:
Pàg 8 /traduït del castellà)
"AVÍS DE CANVI DE DIRECCIÓ. EL DESTINATARI JA NO POT ACCEDIR AL SEU CORREU. ELS MISSATGES NOUS S'ESBORRARAN AUTOMÀTICAMENT DE LA SAFATA D'ENTRADA. EN CAS DE DUBTE CONSULTEU AMB L'ADMINISTRADOR DEL SISTEMA.

Trenta segons després
RE:
Em permet una petita crítica? És vostè una mica monòton.
Li desitja un bon torn de nit,
Emmi Rothner. "

I evidentment la resposta torna a ser el missatge en majúscules. L'humor i les ocurrències dels personatges fan que siguin missatges divertits.

Per tant tenim un bon ritme, llavors quin és el problema principal del llibre? Doncs al final. Se que em vaig queixar en el primer i vaig dir que donaven ganes de matar a l'autor, però veient aquest crec que hauria estat millor que només hagués estat un llibre ...

Spoilers aquí!

Em sembla molt poc realista que de sobte aparegui el divorci de l'Emmi com a solució a tots els problemes i Pum! Final feliç forçat per tot arreu que es presenta en segons i mal explicat. I veient aquest final crec que el del primer llibre es torna un més realista i en definitiva millor que aquest. No se, però crec que m'he quedat una mica freda llegint les últimes pàgines.
Spoilers fora!

Sobre els personatges aquí en aquest segon llibre m'han semblat més .. Immadurs? Passionals? Suposo que les seves reaccions portant-los al final ja comentat són poc racionals. A més el lapse de temps entre el primer i el segon llibre em sembla suficient perquè s'hagin oblidat més l'un de l'altre.

Resumint, és entretingut, però ara he canviat d'opinió, crec que l'autor no hauria d'haver caigut davant les súpliques dels fans si aquest ha estat el resultat ...

El millor: entretingut, fàcil de llegir ..
El pitjor: el final, les reaccions dels personatges no em semblen molt lògiques ..

L'he gaudit un: 2/5
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario