lunes, 7 de mayo de 2012

Novel·la curta: Isla de Nam


Hola! Nova ressenya literària, aquesta vegada una novel·la curta: Isla de Nam
Títol: Isla de Nam (deixo el títol de la versió en castellà ja que no s'ha traduït al català
Significat del títol: l'illa on passa l'acció o part d'aquesta
Autor/a: Pilar Alberdi
Altres llibres de l'autor/a: la niña que no quería nacer, Los cuadernos de la señora Bell
Pàgines: 72
Sense continuacions
Narració: 1a persona passat (encara que de vegades pugui dubtar crec que en definitiva això és el que predomina)
Format original: llibre
Enllaços d'interès:
http://pilaralberdi.blogspot.com.es/
http://www.pilaralberdi.com/flash/pilaralberdif.html
T'agradarà si: t'agraden les novel·les molt curtes i senzilles sense grans aspiracions.
Ni ho intentis si: necessites que les coses siguin llargues, o que tinguin una certa extensió per que t'agradin, t'agraden les històries complexes amb milers de personatges i que et perds en elles ..

Sinopsi:
Aquesta història és la d'un amor una promesa i una separació, és la història d'en Giacomo i l'Elisa. Si la voleu conèixer llegiu-la i comproveu-ho per vosaltres mateixos.

O dit d'una altra manera, l'autora d'aquesta ressenya no sabia que posar i com no volia posar el text de la contraportada ha escrit el primer que se li ha passat pel cap, considera que no li ha quedat del tot malament, però que amb això ho espatlla una mica.

Opinió
Primer de tot he de dir que jo i les novel·les curtes no ens acostumem a portar molt bé i sento dir que isla de nam no ha estat una excepció.
El problema principal d'aquesta història és la manera com aquesta escrita (almenys des del meu punt de vista). Entenc que a algú li pugui agradar, però a mi tanta repetició del mateix amb variacions no m'ha acabat de convèncer:
"- Escolteu, escolteu! Gent de Nam .. Ella explicava contes i jo era un mercader a Venècia. "
La veritat és que la primera vegada que el vaig veure em va agradar però després de llegir aquesta mateixa oració més de deu vegades en una novel·la curta acabes fins als nassos. A més de que això produeix un ritme lent en una novel·la que et pots llegir en molt poca estona. Una cosa que és bastant dolenta, 72 pàgines i que no t'enganxa gens la història ...
A part de ser repetitiva suposo que tampoc no té res d'especial, cap cosa sorprenent o alguna cosa així. Ja que són poques pàgines, crec que s'haurien d'haver aprofitat una mica millor, el plantejament de la història aquesta bé, té una bona ambientació i tal però just en el moment que acabi de fer aquesta ressenya crec que la novel·la caurà en l'oblit i prou, per tant no deixa impacte.
Per acabar (no em pretenc enrotllar, llibre curt = ressenya curta suposo) dir que el millor potser és el tracte de la imaginació i alguns moments de reflexions boniques, però no han calat prou en mi perquè em recordi d'aquestes així que ho sento isla de nam, no tindràs un nombre massa alt en quant a quant t'he gaudit...
El millor: algunes reflexions de l'autora sobre la imaginació i tal (?)El pitjor: la història en si i com està explicada
 
L'he gaudit un: 1/5Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario