sábado, 26 de mayo de 2012

Normalització de la crueltat: Saya no uta


Hola! De nou us porto ressenya de visual novel, en aquest cas us porto Saya no uta.
Títol: Saya no uta
Significat del títol: La cançó de Saya
Estudi: Nitro +
Format original: visual novel
Extensió aproximada: curta 3-10 hores (jo diria que entre 6/7)
Idioma: Castellà
Edat: +18 anys
Adaptació: còmic americà (diuen que és molt dolent, jo no tinc ni idea)
Enllaços d'interès: http://07thinquisition.foroactivo.com/
T'agradarà si: l'horror és el teu gènere preferit i t'encanta si a més és psicològic no t'importen o t'agraden les escenes FORTES.
Ni ho intentis si ..: ets molt sensible a narracions sobre successos desagradables, no toleres les escenes de sexe, i odies les coses grotesques.
Sinopsi:
Després d'un accident de cotxe els pares d'en Fuminori han mort i ell ha sobreviscut miraculosament, el problema és que després d'aquest succés la visió del món l'ha canviat. Ara tot té un aspecte fastigós per a ell, les persones són monstres, els carrers estan fets de carn asquerosa...
Enmig de tota la desesperació que li causa veure el món d'aquesta manera trobarà a Saya una noia amb aspecte normal que el tranquil·litzarà.

Opinió:
Com he dit en el ni ho intentis aquesta visual novel té escenes molt, molt gore / fastigoses i us puc assegurar que si fessin una adaptació amb persones reals seria alguna cosa, en fi ho deixaré en no apte per a sensibles. Però a part de la carnisseria que trobem en Saya no uta?
Primer de tot he de dir que l'argument des del meu punt de vista és original, no se m'hagués ocorregut en la vida que algú veiés el món de forma fastigosa. A partir d'aquest podem veure un munt d'accions que faran les delícies dels amants del gore (com ja he dit abans, però aquí ve el punt important) explicades amb la major naturalitat del món.
M'explicaré millor, la novel·la va canviant de punt de vista depenent de l'ocasió, però és increïble com explica el protagonista algunes de les coses que farà estant amb Saya.
SPOILERS:
Òbviament una de les coses que em refereixo és al canibalisme comès pel protagonista a més de l'assassinat, el menyspreu per la raça humana ...
SPOILERS FORA

I aquí rau el punt més positiu del joc, la normalització de les accions extremes i a sobre arribant a despertar empatia en el lector amb el personatge antagonista. És increïble com en aquesta visual novel no pots decidir-te de part de qui estàs: Saya i Fuminori estan vivint d'una manera que la podríem qualificar com la bogeria en si mateixa, però entenem el motiu d'això i se'ns mostra com una acció del tot normal. A l'altra banda trobem principalment a en Kouji i la Ryoko, en la segona veiem també rastres de bogeria i al primer entenem les seves accions com humà normal i corrent. Però, Perquè llavors considerem que les accions de la parella protagonista tot i ser brutals tenen sentit?

SPOILERS DE NOU
Passant a un altre tema relacionat amb l'anterior m'agradaria comentar-vos una mica els tres finals:
Increïblement ens trobem amb dos finals bad ending on predominen les accions humanes, és a dir un envien a en Fuminori al manicomi i l'altre la Saya serà assassinada, la Ryouko morirà, en Fuminori se suïcidarà per la mort de la Saya i en Kouji es quedarà traumatitzat. En canvi el que podríem considerar Good ending seria el que Saya "mort" (això no acaba de quedar del tot clar) i la seva espècie extraterrestre envaeix tota la humanitat transformant als humans en gent de la seva espècie. Em sembla increïble que això quedi com el good ending, suposo que l'amor entre els dos protagonistes ho veiem com una cosa positiva entre tantes negatives i ens aferrem a que això és el que ha d'acabar bé, és l'única explicació que li veig a que s'accepti això com un good ending.
SPOILERS FI
Sobre els personatges destaca evidentment la Saya per la puresa que transmet des del punt de vista d'en Fuminori. I en Fuminori per la deshumanització que va patint. Altres personatges com la Ryouko em van interessar, i sobre aquesta voldria haver tingut més línies.
Ah! Sobre els seiyuus (actors de doblatge) no acostumo a comentar, però m'han encantat les veus de la Saya i en Fuminori.

Sobre la música, no té una extensa banda sonora (tampoc és molt llarga així que és normal) però els dos temes cantats són molt bonics, els instrumentals posen en situació.
Us deixo un tràiler de la visual novell amb el instrumental Schyzofrenia i la cançó Saya no uta.


I fins aquí les coses positives en aquesta visual novel, és cert que vist això sembla que li vagi a donar una alta puntuació però he de dir que em fallen coses. Tot i tenir el gran punt a favor ja descrit em falta alguna cosa. No se si és per la durada que no he arribat a entrar del tot o és perquè l'horror no és el meu gènere preferit. És complicat, és una bona història, original, però no m'ha arribat a impactar del tot, és una cosa que em mosqueja perquè tenia bons punts. Així i tot no ho ha aconseguit i m'ha deixat entre agradant-me i entre indiferent. Potser esperés alguna cosa més, l'escena que marqués la meva decisió, una cosa extraordinària. O potser després de veure tanta cosa estranya en aquesta visual novel m'he fet immune a tot el que m'ha mostrat.

En fi, confusa acabo així. Tot i el que s'ha dit crec que és una bona visual novel per tot fan de l'horror amb rastres psicològics i abans que res és alguna cosa original.
El millor: normalització de les accions inhumanes i de la crueltat, música bastant bona, personatges interessants.
El pitjor: m'ha faltat potser impacte emocional, drama o alguna cosa ...
L' he gaudit un: 3/5
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario