jueves, 8 de marzo de 2012

S'ha perdut la veritat: Umineko no naku koro ni Chiru Ep 8~~the twilight of the golden witch

Hola! Gairebé he fet les ressenyes dels dos últims episodis d'Umineko a la vegada pel que les podria publicar en una mateixa entrada, però com les he fet per separat us publico l'última uns dies després.
Aquí esta:
AVÍS AQUESTA ENTRADA POT CONTENIR SPOILERS DELS CAPÍTOLS ANTERIORS
Títol: Umineko no naku koro ni Chiru Ep 8~~the twilight of the golen witch
Significat del títol: Quan les gavines ploren Dispersió~ el crepuscle de la bruixa daurada.
Estudi: 07th expansion
Precedit de:
->Umineko no naku koro ni Ep 1~~the legend of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Ep 2~~the turn of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Ep 3~~the banquet of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Ep 4~~the alliance of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Chiru Ep 5~~the end of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Chiru Ep 6~~the dawn of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Chiru Ep 7~~the requiem of the golden witch
Format original: Sound novel
Adaptacions: anime del episodi 1-4/manga tot (?)
Idioma: Anglès
Edat: sense contingut per major de 18
Curiositat: Se suposa que el land of the golden witch mencionat per Beatrice és un episodi que va fer l'autor però com ja s'havien queixat de la dificultat del turn of the golden witch el va substituir per el banquet, més informació en la wikia d'umineko.
Enllaços d'interés:
(Aquí es suposa que trobaràs respostes per a algunes coses si estàs insatisfet amb el que has llegit)
http://witch-hunt.com/ (pàgina del projecte de traducció al anglès ja acabat)
http://07thinquisition.foroactivo.com/ (pàgina del projecte de traducció al castellà: acaben de treure un traducció de tres capítols per al ep 6)

T'agradarà si:tens interès en saber com acaba umineko, ets de la teoria uineko=magia.
Ni ho intentis si: no has llegit caps anteriors d'umineko, tu buscaves la veritat...

Sinopsi
Aquest és l'últim episodi dedicat de part de Battler cap a la seva germana Ange invintant-la al tauler de joc. Creant un dia 4 de octubre de 1986 on Ange als 6 anys anava a l'illa.
Aquí Battler ha promés ensenyar-li la veritat...

Opinió
AMB SPOILERS DE L'EPISODI 8
DECEPCIÓ. En serio, he estat esperant un gran final, o millor dit he estat esperant la veritat d'Umineko des de que vaig començar a llegir aquesta història i m'ha molestat bastant que em sortin amb moralismes barats en plan la veritat del passat no és el que importa, ignorem-la. Em sembla molt bé, li posem a tot una moralina i ja no ens preocupem de res. En serio, què els hi costava ensenyar-nos el contingut del llibre de la veritat?

Però res, m'he quedat sense la resposta que buscava, alguna cosa així com crea la teva pròpia teoria pot ser real. Gairebé com llegir una novel·la de misteri sense la solució del detectiu. Produint evidentment que Umineko pertanyi al gènere de la fantasia, cosa que a mi em dóna raia..
En serio, si consultem fonts de fans trobarem la gran teoria del Shkanon (com podeu veure al enllaç de dalt: Yasu) que pot explicar grans coses del misteri, tant li costava a l'autor explicar-nos de una forma clara la teoria? Se suposa que en el ep 6 amb el duel ja ens està donant pistes, també en el ep 7. Per això, dic jo, que almenys això no li costava gens afirmar-ho amb la veritat vermella o explicar-ho d'alguna manera. Però no, així que ens quedem amb la suposició amb un 99% de possibilitats que sigui real però amb el 1% trolejant-nos que podria donar lloc a múltiples solucions alternatives.
En fi, el final màgic em va semblar bastant patètic, que voleu que us digui Battler es troba amb tots en el poble daurat i happy ending? Una mica utòpic però bé.... Crec que fins i tot podria dir que tot i que estigui molt poc desenvolupat es més realista el final del truc: Ange matant perquè no confia en la gent del seu voltant i parlant amb l'Erika. Em va matar amb lo de gracies a aquesta pistola Ushiromiya Ange ha estat capaç de fer aquesta deducció. Què opineu tots? (tot i que també he de dir que em va matar més la Bern dient això).
En altres paraules el lector es Ange, i si tens interès per saber la veritat acabes malament perquè no n'hi ha cap. En canvi si creus que la màgia existeix i es la capacitat de creure tot i saber que no és cert doncs endavant final feliç i fals.
Deixant el final us parlaré de la gran novetat d'aquest episodi amb respecte als altres: les opcions. La veritat és que la majoria estan bastant mal utilitzades. El tros de pastís dóna absolutament igual qual escollis. I el final de truc o màgia només hi ha un que et dóna tea party i ??? així que tampoc té més rellevància. En canvi tot i que el de resoldre puzles només serveix per a que t'aparegui en l'última escena una nina si aconsegueixes moltes és bastant divertit. I el millor crec que és el problema de la Bernkastel. Jo el vaig tenir que resoldre mirant moltes pistes, però estic bastant satisfeta perquè algunes coses les vaig poder descobrir jo soleta.

En personatges dir que aquí no hi ha cap personatge nou sinó que apareixen tots els de qualsevol capítol en els seus millors moments. De fet crec que els personatges és amb el que em quedaré després d'haver llegit tanta umineko (i la música). M'encanta la Bernkastel fins i tot en el seu costat més obscur o encara que la derrotin: Visca la Bern!
Però a banda d'això també m'agraden molts altres, crec que estan molt ben treballats.
Ah si! En quant a la meva queixa del episodi 7 sobre que lis passa a Lion i a Will almenys això ha estat solucionat.

Música perfecta evidentment. M'encanta Ricordando il Passato i em dóna ràbia que estigui tan mal utilitzada. Si l'autor s'hagués currat una mica més el final, estic segura que li hagués donat un gran toc d'emotivitat. Aquí us deixo també Revelations una cançó amb vocal del ep 8:
Revelations
 Ricordando il Passato 


Resumint, aquest final m'ha deixat amb un mal sabor de boca, us ho puc assegurar. Però em reconforto al saber que encara que Umineko hagi tingut aquest patètic final ha tingut un gran desenvolupament. Crec que la idea és molt bona. I sobretot em quedo amb la música, els personatges i l'enfrontament entre màgia i realitat. Crec que la manera com narra Umineko la màgia, les il·lusions és simplement una cosa genial.

Bé, decebuda, però me'n alegro d'haver llegit Umineko no naku koro ni.
Ens trobarem de nou quan un altre animal plori...

El millor: personatges, música, enfrontaments màgia-realitat
El pitjor: el final..

L'he gaudit: 3/5 (aquest últim episodi és el que té, fins i tot li posaria menys)
Fins aquí umineko i el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario