domingo, 4 de marzo de 2012

Qui ha matat a la Beatrice?: Umineko no naku koro ni Chiru Ep 7~~the requiem for the golden witch


Hola! La veritat és que no volia fer aquesta ressenya, estic una mica confusa i volia esperar-me a acabar l'episodi 8 i axí acabar amb umineko (o dit d'una altra manera tenia ganes de llegir i em feia pal fer ressenya). Però d'alguna manera o altra, el meu sentit del deure, o el meu humor favorable han provocat això, així que aquí està.
AVÍS DE SPOILERS DELS CAPÍTOLS ANTERIORS DE LA SAGA
Títol: Umineko no naku koro ni Chiru Ep 7~~the requiem of the golden witch
Significat del títol: Quan les gavines ploren Dispersió~ el rèquiem per la bruixa daurada.
Estudi: 07th expansion
Continuacions:
->Umineko no naku koro ni Chiru Ep 8~~the twilight of the golden witch

Precedit de:
->Umineko no naku koro ni Ep 1~~the legend of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Ep 2~~the turn of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Ep 3~~the banquet of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Ep 4~~the alliance of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Chiru Ep 5~~the end of the golden witch
->Umineko no naku koro ni Chiru Ep 6~~the dawn of the golden witch
Format original: Sound novel
Adaptacions: anime del episodio 1-4/manga tot (?)
Idioma: Anglès
Edat: sense contingut major de 18
Curiositat: Will és un clar reflex de Van dine, en nom i en la utilització de les regles i altres detalls, per a més informació els enllaços de sota
Enllaços d'interès: http://gaslight.mtroyal.ca/vandine.htm les 20 regles segons van dine per a escriure una novel·la de misteri
http://umineko.wikia.com/wiki/Willard_H._Wright (wikia d'umineko amb el perfil d'en will)
http://witch-hunt.com/ (pàgina del projecte de traducció al anglès ja acabat)
http://07thinquisition.foroactivo.com/ (pàgina del projecte de traducció al castellà: acaben de treure la traducció per els 3 primers caps del ep 6)
T'agradarà si: umineko t'ha agradat amb totes les seves coses rares fins a l'episodi 6, necessites conèixer la veritat
Ni ho intentis si: no has llegit episodis anteriors d'umineko.

Sinopsi
La game master d'aquest setè joc és Bernkastel fent de miko de Featherine. El seu objectiu és mostrar les solucions del misteri. Per aquest motiu obligarà a venir al seu taulell de joc a enWill un nou personatge, i crearà un món amb un nou familiar Ushiromiya: Lion.

Opinió.
Aquesta opinió pot contenir spoilers del capítol indirectes a part dels ja avisats.
En fi, primer de tot dir que aquest episodi com ja he dit al principi m'ha deixat bastant confusa. O potser haig de dir que esperava més. Estic molt enganxada a aquesta batalla entre bruixes i realitat, però el que no permetré es que acabi de llegir tot això i em quedi algun dubte. I de moment només espero que l'episodi 8 no em decebi i que al final sigui èpic (tot i que alguns spoilers diuen que és molt troll i això és una cosa que em fa por, MOLTA por).

Però en fi, perquè esperava més?. Bé, perquè tot i que en aquest joc queda més o menys clar qui és cada Beatrice hi ha alguna cosa que encara no encaixa. Per fonts externes que vaig llegir tinc una manera de que ho faci, però fins a el moment no s'ha dit res al respecte de l'última frase del episodi 6: “
Ho sento però encara que et contem seguim sent 17 persones”. De moment que jo sàpiga (potser ho he passat per alt, però espero que el meu anglès no sigui tan dolent) no hi ha cap explicació per això, però en fi, totes les meves queixes poden ser estúpides amb un bon ep 8.
SPOILERS!
Un altre punt que no m'ha quedat del tot clar és la tea party i que passa exactament que passa amb Lion/Wright Moren? Res? Se'n van de passeig?. No ho se, però no li costava res explicar
això per a que els trists humans ho puguem entendre.
Tot i així en la mateixa tea party també descobrim un possible culpable de tot el que ha passat ha Rokkenjima sense mètodes màgics.
Ha estat bastant bé veure a una Kyrie psicòpata, un personatge que em cau bé.
SPOILERS

Però no tot són punts en contra (que espero que puguin ser solucionats la seva gran majoria en el episodi 8, sento ser repetitiva), vaig trobar interessant el “heart” o motiu del crim. Potser que sigui una mica increïble o forçat, però quan comencen a explicar-t'ho d'aquesta manera especial que té l'autor (alguna així com visca la fantasia, busca-li la cruel realitat) la veritat és que així comprens més a l'última Beatrice.

En quant a la història de la primera Beatrice m'agrada que li posin el context històric, però sobretot em va encantar l'escena de la massacre, de fet em va recordar a l'última escena del bad ending de SWAN SONG en la forma de descriure-la (tot i així millor l'escena de la segona).

Amb els personatges nous haig de dir que els dos del retrat will i lion haurien que tenir més “morbo” amb els tocaments de cul d'en Lion (motivation mode on). *ejem *ejem, el que deia, que m'agrada la seva relació estranya i sobretot m'encanta que Lion faci en alguns moments el paper de Watson és a dir algú a qui el lector pot tenir empatia perquè sap exactament el mateix que ell i per tant així no es sent tan incompetent.
SPOILERS!
De Clair dir que encara no tinc ni idea de qual és la seva funció, sincerament, crec que ho podien deixar en Beatrice des del principi i amb la roba de la mateixa. I el seu “I'm one yet many” Sóc una però molts (del qual estic més cansada que el “don't forget the heart” no oblidis el cor o motiu) si fa referència al mateix que comentava abans (la opinió externa) encara no he tingut la oportunitat de saber-ho ¬¬.
SPOILERS FORA!

Crec que no és necessari dir que la música d'Umineko és simplement perfecta. Aquí us deixo el Namae no nai uta, i el the end of the world. Suposo que faltaria posar-vos l'opening o golden nocturne, però no vull emplenar la ressenya de musiqueta i he optat per seguir les meves preferencies.


En fi, crec que aquest episodi és el que he disfrutat menys d'Umineko fins ara i espero que fins al final.
Pd: com l'episodi 8 em decebi em deprimeixo! (motivació a partir d'ara..) Porto uns 2/3 anys intentant llegir sencera umineko i per qüestions d'idioma no he pogut. Si he malgastat aquests anys de la meva vida enganxada a alguna cosa que em decepcioni. No podré assegurar la seguretat de l'autor (psicòpata mode on).

El millor: motiu del crim, possible assassí, música, histories de les beatrice..
El pitjor: encara hi ha coses no resoltes que espero que es ressolguin.
L'he gaudit un: 4/5
Fins aquí el meu avorriment,

No hay comentarios:

Publicar un comentario