sábado, 11 de febrero de 2012

L'hora final pel genet de drac: Llegat


Hola! I per fi, crítica literària (bé, bé). No prometo actualitzacions en molt de temps. I... com no tinc ganes de gastar més imaginació en aquesta introducció inútil, començo.
POT CONTENIR SPOILERS DE LES PARTS ANTERIORS.
Títol: Llegat
Títol original: Inheritance
Significat del títol: Li dóna nom a la saga, suposo que és refereix a Alagaësia
Autor/a: Christopher Paolini
Altres llibres de l'autor/a: Només ha publicat (que jo sàpiga) la saga de la qual forma part aquesta quarta part. Esta treballant ara en una història de ciència ficció.
Pàgines: 809
Precedit de: Eragon, Eldest i Brisingr
Narració: 3a omniscient, passat, extern.
Format original: Llibre
Adaptacions: 1a part pel·lícula
Curiositat: El personatge d'Angela està basat en la germana de l'escriptor.
Enllaços d'interès:
http://www.eragons.com/ (pàgina de fans en castellà)
http://www.alagaesia.com/  (pàgina de fans en anglès)L'autor té twitter, cap pàgina web (que jo conegui).

T'agradarà si: t'encanta l'èpica fantàstica en totes les seves formes, tens una especial predilecció pels dracs com a criatures màgiques.
Ni ho intentis si: no soportes el ritme lent i necessites llibres amb molta acció, odies el gènere èpica fantàstica, o has tingut bastant amb llegir/veure el senyor dels anells i ja no necessites més.
Sinopsi:
Ha arribat l'hora per a Eragon de demostrar si és capaç de matar a Galbatorix. Ja no queda més temps per a que el genet continuí amb el seu aprenentatge així que juntament amb totes les races d'Alagësia comença la batalla final que decidirà el destí de tot aquest món.
Aproximadament el text de la portada: 
“El Genet i la seva dragona han arribat molt més lluny del que ningú s'atrevia ni tan sols a imaginar, però podran derrocar al malvat Rei i retornar la justícia a Alagaësia? I si ho aconsegueixen, quin serà el preu a pagar? “

Opinió:
Ordre de preferència dels llibres de la saga: Eragon>Brisingr>Llegat>Eldest.
Primer de tot he de dir, generalitzant, que tots els llibres de la saga es caracteritzen per tenir un ritme en moltes ocasions exasperant, sobretot quan tracta d'explicar el procés de aprenentatge del protagonista (per això per mi Eldest és el pitjor).

Ara si, basant-me només en aquest últim; he tardat una eternitat en acabar-lo. Perquè? Bàsicament tot el que passa en aquests llibres són batalletes o Eragon aprenent i aquí continua igual. SI, Eragon encara apren alguna cosa en aquest quart llibre. Increïble, quatre totxos de llibres aprenent i el protagonista segueix sent un gran inútil.
El problema, és que la història a banda de ser avorrida com ella sola té un dels finals més patètics que he vist,
SPOILERS AQUÍ
Com pot ser que l'Eragon mati a en Galbatorix mostrant-li tot el dolor que ha causat? Estic més que farta que es subestimi als dolents dels llibres d'aquesta manera! Si ha estat tan malvat com et fan creure és impossible que es desesperi d'aquesta manera perquè li ensenyin tot el que ha fet.
A més, inexplicablement, durant tots els llibres, Galbatorix és totpoderós i Eragon un inútil. Però curiosament, al final del llibre, sense cap mena d'explicació Eragon és guay del paraguay i pot fer de tot quan al principi d'aquest mateix llibre encara estava aprenent.
Una altra cosa que m'ha semblat forçada i innecessària és que l'Arya es converteixi en genet, però en fi.

SPOILERS FI.

Un altre punt que he de remarcar en aquest llibre, com faig en la majoria són els personatges. Bàsicament lo podria resumir en principals no, secundaris si, però deixeu-me explicar-me una mica més.
Si hi ha alguna cosa que m'ha agradat en aquests llibres es podria dir que són les histories dels secundaris. Per a fer-ho evident, només us dic que en aquest últim llibre estava molt més interessada quan em parlaven de la Nasuada que de l'Eragon. I que voleu que us digui em sembla una mica trist no tenir cap mena d'interés en la història del protagonista.
Però és que en el segon llibre em va passar el mateix, estava més interessada en Roran que en Eragon que se suposa que es el GRAN heroi. En resum, considero bastant patètic al protagonista.
Tot i així, hagués perdonat a l'autor el nul interès que tenia en el protagonista durant el llibre sinó fos tan dolent amb les histories d'amor.
SPOILERS DE NOU.

Si, Eragon i Arya no es queden junts, genial veritat? Però tampoc ha estat una cosa que m'hagi afectat massa amb el mal desenvolupament d'aquesta parella protagonista. En canvi, hi ha una cosa que m'ha molestat més, molt més.
Murtah i Nasuada. No us podeu imaginar el morbo que em creava jo mateixa quan llegia els seus trossos. En serio, crec que d'aquest últim llibre, el que m'ha agradat més és el tros del captiveri de Nasuada. Llavors, Perquè s'ha d'anar en Murtah? En general el llibre no m'estava agradant, però encara tenia l'esperança de que aquests dos es quedessin junts.
En fi, només puc demanar a en Paolini que no es dediqui a la novel·la romàntica.

Per acabar aquest spoiler llançar una pregunta: Perquè no ha escrit ni un Nom veritable de cap dels personatges ni el de la llengua antiga? tant li costava?

SPOILERS FI.
En fi, si heu llegit alguna cosa entendreu que no m'ha agradat del tot...

El millor: histories dels secundaris (veure spoiler per a més informació)
El pitjor: podria quedar-me tan ampla dient tot, però concretaré: Eragon, t'odio, xdd.

L'he gaudit un: 2/5

Fins aquí el meu avorriment.

Pd: Crec que m'he quedat agust. En fi, està comprovat que m'enrotllo més en les crítiques negatives, no se perquè serà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario