domingo, 1 de enero de 2012

Qüestió de punt de vista, o de veure: Marianela


Hola! a partir d'ara vindrán totes les entrades que tenia guardades amb traducció així que com no és a temps real, simplement no us explicaré estupideses abans de l'entrada com tinc costum de fer.
Títol: Marianela
Autor: Benito Pérez Galdós.
Altres obres: Fortunata y Jacinta, Miau!
Editorial: Cátedra Base (en la que me'l he llegit)
Pàgines: 251
Narració: 3era omnicient.
Movimient: Realisme (considerada naturalista)
Adaptacions: películ·la
T'agradarà si: no t'importen abudants descripcions, no necessites que en una història passin moltes cosas per a que t'agradi.
Ni ho intentes si: necessites coses trepidants, acció continuament per a que t'agradi una història odies les descripcions llargues.

Sinopsi:
Nela es una noia que sempre s'ha sentit inferior, lletja i incapaç de fer res útil. L'única cosa de la que es sent orgullosa es de la seva funció de “lazarillo” davant un home cec, Pablo. Aquest, es l'únic per a qui el seu aspecte exterior no té importància. De fet, ell la imagina molt bella, no pot entendre que algú tan dolça i bondadosa pugui no ser bella.
Però un dia un home vindrà al poble dient que hi ha possibilitats de que Pablo pugui recuperar la vista y així comencen els problemes i la història.

Opinió:
Com a la majoria d'obres d'aquest tipus la trama no es molt bona, però es una cosa evident degut a que ens trobem en el realisme on la intenció quan s'escrivia era explicar la realitat en la que és vivia o com posa en la introducció de l'edició que he llegit: “posar un mirall en un camí i explicar tot el que s'hi reflexa”.
El final es molt predictible, o almenys a mi m'ha semblat així, però al ser una historia curta tot i que hi hagi descripcions abundants no es fan pesadas (almenys per a mi).
En quant a el tema sempre es pot considerar recent, es cert que no tenim les circumstancies de l'època, però si segueixen existint prejudicis i clasificacions entre la gent. Com diu en la introducció el llibre serveix de“proposta ètica”
En fi, una lectura agradable però no recomanable per la gent que necessiti acció.

Lo millor: temes que tracta, prejudicis..
Lo pitjor: poc argument, final predictible

L'he gaudit un: 3/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario