domingo, 1 de enero de 2012

Comportaments humans in extremis: SWAN SONG


Hola!, aquí la pesada de sempre! Avui us vinc a parlar de visual novel, se que l'anterior entrada també ho era, i normalmente intento (o tinc l'objectiu) d'anar canviant. Però no he pogut evitar.
Títol: SWAN SONG
Estudi: LeChocolate & Flying Shine
Idioma: anglés
Extensió: 10-30 hores.
Edat: +18
T'agradarà si: génere post-apocalíptic, les accions humanes en situacions extremes , que és moral i que no quan no hi ha normes t'atrauen com a tema.
Ni ho intentis si: aquesta visual novel és per a majors de 18 ans, té escenes besties, no ho negaré, així que si aquestes escenes no t'agraden no llegeixis, tampoc sinó entens anglès o no t'agrada el mencionat en el t'agradarà com les situacions extremes.

Sinopsi:
El dia abans de Nadal, tot normal, quan de sobte un terratrèmol ataca a la ciutat deixant en runes aquesta. SWAN SONG segueix la història dels supervivents d'aquest desastre natural (basant-se en 6 principals) que necessiten refugiar-se de la neu continua. En aquestes circumstancies extremes tenen lloc reaccions molt diverses, i sense cap autoritat veurem com poden arribar a actuar els humans.

Opinió.
Ordre de preferència: Normal ending > Good ending.
A veure, grans escenes (épiques molt però que molt bones) es combinen amb altres més normaletas formant una història amb un ritme a vegades lents i també és veu afectat pels canvis de vista que en algun moment dificulten la seva lectura.
D'esquerra a dreta començan per dalt: Tsukasa, Kuwagata, Yuka,
Tanomura, Hibari, Aroe.

Un punt molt a favor d'aquesta visual novel són els personatges: realistes davant de tot, verosímils i
la majoria profunts. Per tant us els explicaré més detingudaments:
-Tsukasa: des de molt petits tocava el piano però va petir un accident que va produir que la seva mà és quedés inútil. És una persona freda no molt sociable però que a vegades mostra els seus sentiments. És el que més cops ens mostren el seu punt de vista així que podria ser considerat el protagonista. Aquest tipus de personatge pot resultar soso però a mi m'agrada.
-Kuwagata: aquest per mi és el millr personatge, i no perquè em caigui bé, sinó perquè l'evolució que va patint a mesura que es tapa la cara és de les millors que he llegit, és un procés continuo cap a..no revelo més (no spoilers aquí xd).
-Yuka: en un principi l'odiava, era la típica amable sonrient que tot li sembla bé i que només desborda bondat però quan és produeix la primera vegada del seu punt de vista i descubreixes qui és realment les cosas per mi van cambiar i em va acabar semblant un bon personatge.
-Tanomura: un bon noi, el típic que somriu tot i en una situació com aquesta i sufreix per dins. (adorable, però crec que prefereixo tsukasa)
-Hibari: tsundere (expliació aquí), queixica, queixica, queixica. I com sóc fan de les tsunderes, doncs m'agrada.
-Aroe: autista, difícil de comunicar-se amb ella. És un personatge al que li agafes afecte però del qual esperes molt més del que et dóna.

Després de presentar personatges vull parla-vos de la trama, com he dit abans, té escenes molt bones, però haig de dir que esperava més. És cert que té parts genials però m'ha faltat alguna cisa, no pregunteu que, no ho se. Però si us puc dir dues coses:
1-El Good ending és una cosa horrible que li treu molt a SWAN SONG, per mi només importa el Normal ending.
2- En l'spoiler les meves escenes preferides (penseu que els spoiler són molt fortes.)

Spoilers!
Algunes escenes per mi genials són:
- El normal ending, la desesperació quan coloquen la estàtua de peu, i mentres sona l'opening causa un impacte gran.
-La matança quan ja no hi ha bandols, amb la música tranquil·la de fons.
-La declaració de Tanomura a Hibari. Sobretot inesperada per a mi perquè tot i que tenia la meva atenció fixa en la possible formació de la parella, ja creia que els creadors m'anaven a troljear i no s'anaven a quedar junts.
Spoilers fora!

La música, les cançons que apareixen en dues de les escenes mencionades són les que us deixo (una es l'opening), crec que aquestes dues per el moment on són les que m'han creat més impacte, Edit no us deixo l'altre perquè no l'he trobat:


En resum, grans personatges, algunes escenes brutals, bona música. Però tot i això potser esperava un pel més...

El millor: Personatges, escenes inolvidables, bona música.
El pitjor: Good ending, la trama està bé, però a vegades el punt de vista molesta en els millors moments.
L'he gaudit un: : 4/5 (he dubtat bastant, i encara tinc dubtes)
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario