domingo, 1 de enero de 2012

Beatrice=nina sense vida: Umineko no naku koro ni Chiru Ep 5~~The end of the golden witch

Hola!! He acabat Umineko Chiru ep 5 així que toca entrada (si, he decidit que faré una entrada per episodi de cada un de Chiru).
AVÍS, AQUESTA ENTRADA CONTINDRÀ SPOILERS DE LA SOUND NOVEL UMINEKO NO NAKU KORO NI EP 1-4T'agradarà si: estimes umineko no naku koro ni, el misteri vs fantasia, confondre's quan llegeixes alguna cosa,i pensar (xd)
Ni ho intentis si: odies les coses que costen d'entendre, no has llegit umineko no naku koro ni, t'encanta el personatge de la Beatrice trolejant a en Battler (en aquest episodi no ho fa).

Títol: Umineko no naku koro ni Chiru Ep 5~ the end of the golden witch
Significat del títol: Quan les gavines ploren Dispersió (la frase de quan les gavines ploren tot serà resolt o semblant s'utiliza moltes vegades en els jocs) Ep 5~el final de la bruixa daurada
Estudi: 07th expansion
Continuacions:
Umineko no naku koro ni Chiru Ep 6~ the dawn of the golden witch
Umineko no naku koro ni Chiru Ep 7~ the requiem of the golden witch
Umineko no naku koro ni Chiru Ep 8~ the twilight of the golden witch
Precedit de:
Umineko no naku koro ni Ep 1~ the legend of the golden witch
Umineko no naku koro ni Ep 2~ the turn of the golden witch
Umineko no naku koro ni Ep 3~ the banquet of the golden witch
Umineko no naku koro ni Ep 4~ the alliance of the golden witch
Format original: Sound novel
Adaptacions: Manga i la primera part (del ep 1-4) en un anime (no molt recomanable)
Idioma: castellà
Edad: conté escenes gore no explícites.
Curiositat: Dlanor és Ronald llegit al in revés, Ronald. A. Know és el creador del decàleg de Knox.
Enllaços d'interès: (web de la traducció feta per fans al castellà) http://07thinquisition.foroactivo.com/

Sinopsi:
Després de la batalla en el episodi 4 de Beato i Battler. Trobem a una bruixa daurada molt diferent al que ens té acostumats, com una nina sense ànima ulls buits i sense produir cap mena de soroll per la boca. Amb aquesta primera observació tots creiem que el joc interminable tindria que ser sospés, però hi ha algú que no ho permitirà.
Bernkastel i Lambdadelta no són bruixes que tolerin l'avorriment així que amb la segona de Game Master fent el paper de Beato i la primera de Battler començarà aquest diferent 5è joc.

Opinió:
Durant aquest episodi veiem la clara diferencia que trobem en els 4 primers episodis d'umineko i la que trobarem (suposo en els altres també) 4 de Chiru. Ja no tenim la batalla Beato x Battler que estàvem acostumats, ara la història agafa un nou rumb i això fa que el punt de vista es fixi en altres detalls, i que la història que sempre es repetia de forma més o menys igual tingui més diferencies amb aquesta.

Per una banda considero que això és positiu perquè està clar que si els 4 capítols de Chiru continuessin igual ens hauríem quedat en un cercle etern on l'inepte d'en Battler no coneixeria la veritat ni en 100 anys. Però per l'altre, he enyorat molt a la Beatrice. És cert que en aquest joc se li dóna importància a altre personatges, però la personalitat d'aquesta bruixa és inimitable.

Continuant amb els personatges, en aquest joc se'ns introdueixen a la gran quantitat de personatges ja existents: Erika i Dlanor (si no contem a les acompanyants de Dlanor les quals no recordo el seu nom). Amb respecte a la primera dir que com a la majoria de lectors NO EM CAU BÉ, sobretot perquè la considero bastant (per no dir molt) patètica, la segona m'ha caigut millor amb els seus manaments. Dels antics ens expliquen amplament a Natsushi, la qual des d'un principi no em queia bé i ara tampoc. I se'ns mostra la verdadera cara de les bruixes observadores, la maldat que tenia ganes de veure en Bern.
SPOILER->
Em va encantar quan va negar que Kinzo hagués pensat tan sols en la Natsushi com algú que pogués portar l'àguila d'una ala en el cor.
<-SPOILER FORA.
La música, com sempre en Umineko, insuperable. Com ja us vaig fer un “Posa-li banda sonora a la teva vida” amb el theme de l'Erika us deixo l'opening, i una cançó que surt al final, yakusoku (promesa) amb veus tot i que a la sound novel surti només instrumental. Tot i així m'ha encantat poder escoltar temes que ja havien aparegut abans com hapiness of amarionette o far.
En resum dir que potser que aquest no sigui el meu episodi preferit d'Umineko pels personatges que són tractats de forma extensa no em cauen bé. Però segueix tenint aquest esperit de fantasia/misteri i la distància llarga i curta que separa a les dues, aquestes comparacions estranyes. Aquesta manera d'escriure d'en Ryukishi07 m'encanta.
En fi, que no crec que pugui esperar a la traducció en castellà i segurament em passaré al anglès quan hagi avançat una mica en la gran quantitat de llibres que hi ha per llegir.
El millor: BGM (música), la lluita entre el misteri i la fantasia, els canvis que li donen un altre toc a umineko..
El pitjor: Beatrice nina sense vida, el dibuix (tot i que les expresions dels personatges es reflexen bé, a més quan t'acostumes t'acaba agradant)

L'he gaudit un: 4/5

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario