viernes, 9 de diciembre de 2011

La nostra única decisió el lloc on morirem: Narcissu.

Hola, avui us vinc a parlar d'una visual novel curta i sense opcions que com bé podeu veure a dalt el seu nom és Narcissu, després de molts problemes tècnics l'he pogut jugar, però, la veritat esperava més. Bé, no m'enrotllo més presentant i començo d'una vegada.
Títol: Narcissu
Motiu del títol: Narcissu és narcís, i durant el joc és fa una comparació amb el mite de Narcís i Eco, a més la planta també surt varies vegades en el joc.
Estudi: Stage-Nana
Idioma: castellà sense ñ ni accents
Extensió: 2-10 hores (curta)
Sense decisions
Edat: sense contingut eròtic
Continuacions: Narcissu  side 2nd / Narcissu 3rd -Die Dritte Welt-
T'agradarà si: histories d'hospitals, drames t'agraden.
Ni ho intentis si: odies les protagonistes inexpresives o lo teu són les comedies.

Sinopsi.
El protagonista (no té nom) de 20 anys acaba d'assabentar-se que no li queda molt de temps degut a la seva malaltia i per tant el canviaran a la planta 7, on coneixerà a Setsumi 2 anys més gran que ell.
Les primeres paraules d'aquesta són: aquesta planta és un lloc on esperes que el teu cos es vagi morint (no és textual) i de la 3era vegada que et donin d'alta no tornaràs.
Després d'uns quants dies de veure la tele junts, el protagonista decideix que no vol morir ni en la seva casa rodejat de falsos somriures ni en l'hospital així que li preguntarà a  la Setsumi si vol anar-se amb ell. I així comença la seva història.

Opinió:
Una història curta d'hospitals. Aquest gènere que m'agrada però em sol decepcionar. Gairebé totes les histories d'hospitals són el mateix: algú que morirà i el que pot fer abans d'això, però tot i això no puc resistir la temptació i  acabo llegint/mirant totes les que puc.

Alguna cosa que puc destacar és els personatges amb el pessimisme. Estic acostumada a coses d'hospitals on sempre hi ha alguna esperança com intentar fer tot el que puguis abans de morir, un personatge que intenta alegrar a la persona malalta mentre estigui viva... però en aquesta novel·la visual, des d'un principi és narrada des d'el pessimisme. Crec que és una cosa interessant que cap dels dos tingui esperances i que per tant el viatge es mostri com l'únic que els hi queda.

Spoilers per aquí->
En quant al final dir que no m'agrada, evidentment acaba amb la mort de la Setsumi, i en teoria suïcidi cosa que em sembla genial. Però perquè ha d'estar tan mal explicat que no s'entén res en llegir-lo i vaig tenir que llegir la wikipedia per assabentar-me de que quan estan fent l'última foto Setsumi s'en va cap a l'aigua fins a morir? En fi, no em va agradar gens el final.
<-Spoilers acabats.
Lamentablement no puc opinar sobre la música ja que no m'anava mentre llegia la visual novel.

Per a acabar només dir una cosa, se li podia haver tret molt més a una història d'aquest tipus, cosa que decepciona bastant. És cert que existeixen narcissu 2nd
i 3rd, i que potser que algún dia me'ls llegeixi, però sent el 2nd una precuela no crec que es pugui millorar el final. 
En fi, bona presentació però poca substància que deixa indiferent.
El millor: el punt de vista pessimista, Setsumi com a personatge, disponible al castellà
El pitjor: el final i en general la història que tindria que ser dramàtica i deixa indiferent
L'he gaudit un: 2/5
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario