miércoles, 23 de noviembre de 2011

Historias post-apocaliptiques.

Com veieu en el títol avui us parlaré d'històries post-apocalíptiques: una en format de visual novel que ja vaig mencionar: planetarian. I l'altra en llibre: el mecanoscrit del segon origen.


Títol: Planetarian: la meravella d'aquest planeta
Extensió: 2-10 hores (curta)
Idioma: castellà
Estudi: Key.
Edat: no contigut pornogràfic
Tipus: sense opcions.

T'agradarà si..: les histories dramàtiques la presència de robots t'agraden i els móns post-apocalíptics també.
Ni ho intentis si: odies les histories curtes, odies les histories de robots..

SINOPSI:
En un món afectat per la pluja continua, un home en busca d'algun material aprofitable va a una ciutat abandonada per tot el món on troba un antic planetari abandonat on una robot espera perquè els seus companys de treball humans tornin o a l'espera d'un nou client totalment sola.

OPINIÓ:
Una història molt curta i emotiva. Reverie (la robot) és encantadora i les seves esperances produeixen una sensació amarga. Ella segueix creient en gent que no vindrà i contraposant-se esta el protagonista qui té els peus en la terra i li digués clarament el que ha passat i que no tornaran.
Spoilers detectats->
Reverie poc a poc revela que en el fons sabia que no tornarien però que no podia fer una altra cosa que esperar i en canvi lentament el noi comença a tenir esperança en el futur del planeta gracies a la robot.
Finalment com Reverie no pot continuar vivent ja que està antiquada acaba sent destroçada.

<-Spoilers acaben
M'encanta la humanitat de la robot Reverie, el seu únic desig és que per favor el cel no estigués dividit en dos: un pels robots i un pels humans. Realment acabes agafant-li afecte a ella.
I la OST m'encanta aquí us deixo una com de costum:


El millor: Reverie (el personatge en si) la OST, el final, està en castellà
El pitjor: la seva longitud (tot i que jo la considero correcta).

L'he gaudit un: 4/5 

Títol: Mecanoscrit del segon origen
Autor: Manuel de Pedrolo
Altres obres: Joc brut, acte de violència
Narració: 3era omniscient.
Adaptacions: serie i estan fent una pel·lícula (crec)

T'agradarà si: sempre t'han interessat les histories on s'explicava el que fan els supervivents del apocalipsi..
Ni ho intentes si: odies aquest tipus d'histories.
Sinopsi:
L'Alba una noia de 14 anys (verge i bruna XD) veu com llencen a en Dídac a un llac discriminant-lo per ser negre, ella ràpidament és llença a l'aigua i salva al noi de 9 anys, quan surten del aigua veuen que tots han mort.
Més tard s'adonaran de que només la gent que és trobava en l'aigua s'ha salvat a un atac extraterrestre.

Opinió:
M'agradat força, el llibre ens explica una història de supervivència i com em sento profundament atreta cap aquest tipus de coses me'l vaig llegir amb expectatives que és van veure realitzades.
Una de les millors coses és que aquest tipus d'histories es solen enfocar cap a la temàtica d'acció algo així matem als extraterrestres dels quals sempre els humans sorten victoriosos (cosa que no suporto), en canvi aquesta es una història humana, on s'explica com dos nois van madurant fins a convertir-se en adults en un món on no habita gairebé ningú a part d'ells.
Temes que es podrien considerar tabú en la literatura juvenil son tractats sense prejudicis com és el sexe,
SPOILERS DETECTATS ->
tenir fills a una edat curta o fins i tot al final que una mare tingui que tenir un fill amb el seu propi per repoblar la terra.
El final m'encanta (Visca els finals no feliços i atípics). Que Didac mori és una gran sorpresa (exepte si t'has llegit el pròleg d'algunes edicions que no saben el que significa avisar de spoilers i per culpa dels quals tinc por dels pròlegs).
<-SPOILERS ACABATS.
El millor: m'encanta en general.
El pitjor: no se...

L'he gaudit un: 4/5


ALTRES HISTORIES POST-APOCALÍPTIQUES..
No conec massa, però odio les que es basen en la lluita i deixen enrere el sentiment de desesperació, soledat o semblant he vist la pel·licula "sóc llegenda" i la trobo francament dolenta(potser el llibre és millor), només lluitava amb els muntants, i més lluita i lluita, però cada u amb el seu gust.
Com a pla de futur vull llegir-me la visual novel de swan song que també pertany a aquest gènere i té bona pinta.

Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario