domingo, 6 de noviembre de 2011

El castillo ambulante Llibre/Pel·lícula

Avui us vinc a parlar de el castillo ambulante (no s'ha traduit al català, almenys el llibre per tant deixo el títol tal qual) en els seus dos formats.


Títol: El castillo ambulante
Autora: Diana Wynne Jones
Pàgines: 352
Continuacions: El castillo en el aire(320)/ La casa de los mil pasillos (324)
Narració 3era omniscient passat
Format original: llibre
Adaptacions: pel·lícula.SINOPSI del primer llibre i la pel·lícula
La Sophie és una noia la qual únicament es dedica a fer barrets. Un dia, la bruixa del pantà li fa una maldició per error i la converteix en una vella de 90 anys. Sense saber que fer Sophie comença a caminar allunyant-se de casa seva fins a arribar al castell ambulant on és diu que viu el terrible mag Howlk.
Sense dubtar, Sophie entra en el estrany castell i es pose a netejar-lo dient que a partir d'aquest moment ella serà qui és dedicarà a les feines domèstiques a canvi de viure allà.


Opinió: dels 3
Primer de tot dir que m'agraden molt més els llibres que la pel·lícula. Si, ja se que sempre l'original serà millor, però en aquest cas les dues versions tenen objectius totalment diferents en quant al espectador/lector. L'adaptació cinematogràfica ens planteja la història des d'un punt de vista dolç que li treu personalitat als personatges, i en canvi el llibre és una rapsodia de màgia explicada amb molt d'humor.

Un altre punt negatiu de la pel·lícula és les invencions que es gasta. Sempre he odiat les adaptacions a la gran pantalla des de llibres que s'inventaven coses, y aquesta és una de elles.
Spoilers!->
Tot el troç de la guerra és inventat, Marco de la pel·lícula en el llibre és un jove anomenat Michael, i les maldicions del espantaocells no s'acaven d'explicar.
<-Fi dels spoilers.
Com a punt a favor de la pel·lícula tenim això:

La banda sonora m'encanta.

De les dues continuacions del "castillo ambulante" dir que si et va agradar el primer t'agradaran. Tot i que es poden llegir cada una per separat ja que són histories diferents que comparteixen personatges.

Per acabar dir que la pel·lícula es pot veure sino coneixes el llibre i et pot arribar agradar, però una vegada llegeixis el llibre, consideraràs pitjor la pel·lícula.

L'he gaudit un(llibres): 4/5

L'he gaudit un (pel·lícula): 3/5


No hay comentarios:

Publicar un comentario