viernes, 7 de octubre de 2011

Umineko no naku koro niT'agradarà si...: t'agraden els raonaments impossibles, lògica complicada (tot i que jo a

Quadre de la bruixa daurada Beatrice


vegades l'anomenaria: "a veure qui la diu més grossa"), la lluita entre  real i irreal i t'encanten les histories complicades que et fan esclatar el cap (no en sentit literal, evidentment)


Ni ho intentis si...: odies les cosas sense un sentit aparent, necesites entendre una historia fàcilment per a que t'agradi, si planeges veure l'anime algunes escenes poden ser una mica gore per tu.


Títol: Umineko no naku koro ni (Quan les gavines ploren)

 Autor: Ryukishi07 (7th expansion)
Format original: Sound Novel
Adaptacions: Anime (26 caps) i manga.
Durada de la sound novel: +50 hores els 4 episodis junts
Continuacions: Umineko està formada per dues parts Umineko no naku koro ni (when they cry 3) i Umineko no naku koro ni Chiru (when they crey 4).


AVÍS: només parrlaré de When they cry 3 es a dir de umineko no naku koro ni (No inclueixo chiru)Avís2 : veure higurashi no naku koro ni (quan les cigarres ploren)  pot ajudar a entendre alguna cosa. Les dues són gore però higurashi ho és el doble. 


SINOPSIS

La família Ushiromiya celebrarà la reunió anual, que aquest any (1986) se ha adelantat a causa de que la mort del cap de família, Ushiromiya Kinzo, està cada cop més a prop. Els seus fills molt avars es reuneixen per repartir una herencia d'una persona que encara no està morta. Aquesta reunió serà convocada a la illa privada de la familia: Rokkenjima. Allà es trobaran un total de 18 persones entre el cap de familia, fills, néts, criats, un doctor... 
I llavors seguint l'epitafi de la bruixa començarà la matança una i una altre vegada explicada des de diferentes puntos de vista o diferentes versions de tots els que es troben atrapats en la illa per un tifó que no els hi permetrà sortir d'ella passats uns dies.
Serà tot màgia o realitat?
Serà el número 18 correcte en quant a persones que hi havia a Rokkenjima?
Qui es realmente la bruixa Beatrice?
Quan les gavines plorin i el tifó desapareixi la policia vindrà i  descubrirà la veritat. Però:
Hi haurà algun supervivent quan això passi?
Quina veritat serà descoberta?

Opinió:

No diré que m'encanta perquè a part de que ja ho he dit abans, seria quedar-se curt.
Per mi, fins ara (tot canvia) es la millor història que he llegit, tot i que només hagi llegit els 4 primers episodis i falti tota chiru..

La bruixa Beatrice m'encanta, tot i que el meu personatge preferit és la Bernkastel.


Sobre l'anime la meva recomanació es no mirar-lo i llegir les sound novel. La simple diferencia es que l'anime és incomprensible i la Beatrice es un personatge que queda només com a dolenta (es molt més que això) i la sound novel es incomprensible també però comences a entendre alguna cosa i sentiments de tot tipus són mostrats.

Spoilers!!->
Una de les escenes que més em van impactar es quan la Rosa parteix en dos a en Sakutaro.
<-adeu spoilers.  
Un altre punt a favor es la bgm, es a dir  la música. He de dir que m'he passat escoltant la música de la sound novel molta, molta estona i encara no em canso.
Si tingués que buscar-li un defecte diria que els dibuixos dels personatges en la sound novel no estan molt treballats comparats amb els de l'anime  tot i que aconsegueixen reflexar bé les emocions dels personatges.

L'he gaudit un: 5/5

Lo millor: la música, els personatges i les seves histories i la lluita constant entre lo real i lo màgic.
Lo pitjor: els dibuixos en la sound novel..
Fins aquí el meu avorriment. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario