jueves, 6 de octubre de 2011

Saga dels jocs de la fam


T'agradarà si..: t'agrades les distopies, les protagonistas lluitadores, estás farta de la novela juvenil únicamnet romàntica
Ni ho intentes si: odies llegir sobre matances o no t'agrada llegir sobre futurs imaginaris
Títol: Els jocs de la fam
Autora: Suzanne Collins (altres llibres: les cròniques de les terres baixes)
Editorial: Estrella Polar.
Pàgina web: http://www.blogjuegosdelhambre.com/
Narració: 1a persona present.
Continuacions: En flames i L'ocell de la revolta

SINOPSI:
En una situació futura ficticia 24 joves seran posats en l'arena i documentats les 24 hores del dia amb un sol objectiu: veure qui es el guanyador, qui aconsegueix matar a la resta i sobreviviure.
Katniss ha estat seleccionada per participar en els jocs de la fam, però que passa si just la nit anterior als jocs un altre dels participants, Peeta se't declara? Com lluitar per sobreviure?

OPINIÓ:
Algú que s'ha atrevit a fer un argument "bèstia/fort" en literatura juvenil!
M'encanta aquesta triologia, desde el  meu punt de vista es del millor que he llegit de literatura juvenil. La protagonista no és la típica estúpida que només té una atracció magnética amb el primer noi guapo que passa.(Bella, va per tu, entre altres)Tot al contrari, aquesta noia es una mica curta en temes amorosos. Tampoc té temps, és passa els 3 llibres lluitant per sobreviure.
El ritme es ràpid i l'amor queda com a tema secundari (Satisfació extrema) tot i que se desenvolupa un triangle amoròs que des d'un principi endivinas amb qui és quedarà la protagonista. I la mort està força present.

Spoilers per aquí->
Una cosa que en un principi vaig trobar negativa va ser que en el segón llibre tornessin a participar de nou en els jocs de la fam la  Katniss i en Peeta però després quan te'n adones que era necesari per la resta de la història ho acceptas.
Per últim dir que m'encanta quan en el tercer llibre Katniss tenia que disparar a l'Snow i canvia d'objetiu per la governadora del distrito 13 (ni idea de com és deia, no és nota, veritat?).
<-Spoilers fi
Video=trailer de la pel·lícula que és farà en un futur.
Lo millor: acció, no acumulació de amor, bon argument.
Lo pitjor: no se, em va agradar tot en general. Per alguns pot ser bèstia, pero jo no ho veig així.
L'he gaudit un: 5/5
 
Fins aquí el meu avorriment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario