martes, 11 de octubre de 2011

Què és una visual novel?

Com vaig dir en la entrada anterior aquí ho teniu:
¿Què és una visual novel o novel·la visual?

Kyou de CLANNAD, exemple de visual novel.
Una visual novel es un gènere de videojocs d'aventura conversacional, és a dir la major part del temps llegeixes i llegeixes.
Els gràfics consisteixen normalment en imatges estàtiques: de fons el paisarge on és situa la escena i si et trobes parlant amb algun personatge la imatge d'aquest superposada al paisatge. En moments especials de la història, imatges fetes especialment per aquell moment apareixen, són les anomenades CG.

La majoria de visual novel són una història en la qual depenen de les opcions que escolleixis la historia es dirigirà cap una banda o una altra podent així aconseguir una gran quantitat de finals entre bons i dolents, cosa que fa jugar una i una altra vegada al joc amb diferents opcions per a saber tot el que podria haver arribat a passar o per aconseguir veure totes les CG. Per exemple la novela visual de school days disposa de 21 finals diferents entre bons i dolents.
Existeixen visual novels en les que no tens cap tipus de interacció, l'únic que has de fer es llegir. Aquest últim tipus solen ser més curtes tot i que trobem excepcions com: Higurashi no naku koro ni i Umineko no naku koro ni. 
Solen estar escrites des de la primera persona per a que t'identifiques amb el protagonista. Per el mateix propòsit no solen aparèixer imatges del protagonista.

Temes i gèneres.
En un principi les visual novel van néixer com a jocs de cites, es a dir un protagonista gairebé sempre masculí i moltes noies, depenen de les decisions que prenguis et quedes amb una o amb una altre, incloent així escenes eròtiques. Aquests encara segueixen sent la gran majoria pero han evolucionat de gran manera. Fent alguns dues versions una per a tots els públics i l'altre amb les escenes porno o fins i tot només fent una versió apta per a tots els públics. En definitiva van deixar de ser simples simuladors de cites i les histories del joc van cobrar major importancia.
Pero aquest gènere moltes de les vegades es convina amb terror, ciencia ficció..
I fins i tot algunes han deixat el tema completament apartat.

Les visuals novels en el món.
Llastimosament existeixen poques traduccions de aquest gènere del videojoc i la gran majoria només existeixen en japonés. Alguns fans és dediquen a la traducció de aquestes però si ja són pocs els que tradueixen al anglès imagineu-vos al castellà. Per sort pels fans algunes de les millors o més conegudes estan sent traduides.
Les úniques disponibles en castellà en totalitat en aquest moment són (crec que estan totes però no ho se):
-Yume miru kusuri: una droga que te hara soñar
-Umineko no naku koro ni Ep-4 (falta tot el Chiru)
-Planetarian: la maravilla de este planeta
-One: hacia una radiante estación.
-Over the rainbown
-Lunar Legend Tsukihime
-Narcissu (amb problemes en les ñ i els accents està sent traduïda de nou intentant arreglar-los)
-Neon Genesis Evangelion Girlfriend of Steel 
-Divi Dead 
PD: no fa falta ni que us digui que no hi ha ni una en català, m'encantaria que algú s'animés a mi no m'importaria traduir, però com els meus coneixements de programació són nuls, simplement no ho puc fer TT.
Fins aquí el meu avorriment

No hay comentarios:

Publicar un comentario